Johan Art Logo

Uppdrag

Portfolio

Portfolio

Print

Kataloger, storformat och förpackningar

Jag har alltid haft en förkärlek för just print. Att få göra sättningar på olika typer av material och storlekar. Att få något i händerna att titta på och nästan känna färgen i fingertopparna, det är speciellt! Därför gillar jag kombinationen av digitala budskap som kompletteras med fysiska ting.    

Först och främst analyserar jag noggrant kundens behov och mål samt målgruppens preferenser och beteenden. Därefter utvecklar jag en övergripande designstrategi som tar hänsyn till faktorer som varumärkesidentitet, målgrupp och syftet med materialet. Jag skissar layouter och designidéer för att visualisera hur katalogen eller storformatannonserna kommer att se ut. 


När layouten är fastställd, väljer jag lämpliga typsnitt, färgpaletter, bilder och grafiska element för att skapa en enhetlig visuell identitet som förstärker kundens budskap och varumärkesprofil. Jag tar också hänsyn till trycktekniker och pappersval för att säkerställa att det slutliga resultatet blir av hög kvalitet. Under processens gång samarbetar jag nära med andra teammedlemmar såsom copywriters, fotografer och tryckare för att säkerställa att alla delar av projektet är sammanhängande och effektiva. 


Efter att designen är färdigställd, genomför jag noggranna granskningar och korrekturläsning för att säkerställa att allt är korrekt och i linje med kundens förväntningar. Slutligen, efter att katalogen eller storformatannonserna har tryckts och distribuerats, genomför jag utvärderingar för att analysera resultat och dra lärdomar inför framtida projekt. Genom att följa denna process kan jag som art director för print skapa effektiva och attraktiva kataloger och storformatannonser som ger ett starkt intryck och levererar önskat resultat för kunden.


Tillbaka

Copyright © All rights reserved | Johan Art