Johan Art Logo

Uppdrag

Portfolio

Webbdesign

Portfolio

Webbdesign för mig

Som Art director tar jag mig an jobbet att skapa och designa hemsidor på ett strategiskt och kreativt sätt. Här är en steg-för-steg-beskrivning av hur jag brukar gå tillväga: 

 1. Förstå kundens behov och mål: Börja med att noggrant undersöka och förstå kundens verksamhet, målgrupp och syftet med den nya webbplatsen. Genom att ha en klar bild av vad kunden vill uppnå kan du skapa en design som effektivt kommunicerar deras budskap och erbjudanden. 

 2. Forskning och insamling av information: Samla in all nödvändig information, inklusive varumärkesriktlinjer, befintliga marknadsföringsmaterial och annan relevant dokumentation. Genom att ha tillgång till all relevant information kan du skapa en design som är konsekvent med kundens varumärkesidentitet och målsättningar. 

 3. Skapa en designstrategi: Utforma en tydlig designstrategi som tar hänsyn till kundens mål, målgruppens preferenser och de senaste designtrenderna. Identifiera vilka funktioner och element som är nödvändiga för att uppnå dessa mål och skapa en designstruktur som effektivt leder besökarna genom webbplatsen. 

 4. Skissa och prototypa: Börja med att skissa grova layouter och designidéer för att visualisera hur webbplatsen kommer att se ut. Använd prototypverktyg för att skapa interaktiva prototyper som ger en realistisk uppfattning om hur användare kommer att interagera med webbplatsen. 

 5. Design och grafik: Skapa en estetiskt tilltalande design genom att använda färg, typografi, bildmaterial och grafiska element på ett sätt som framhäver varumärket och lockar användarna. Se till att designen är responsiv och optimerad för olika enheter och skärmstorlekar. 

 6. Samarbete med andra teammedlemmar: Samarbeta med copywriters, utvecklare och andra teammedlemmar för att säkerställa att designen är i linje med kundens mål och fungerar sömlöst tillsammans med andra delar av webbplatsen, såsom innehåll och funktionalitet. 

 7. Feedback och iteration: Ta emot feedback från kunden och andra intressenter och använd den för att förbättra och förädla designen. Genom att vara öppen för feedback och beredd att göra justeringar kan du säkerställa att den slutliga designen möter kundens förväntningar och behov på bästa möjliga sätt. 

 8. Implementering och testning: Samarbeta med utvecklingsteamet för att implementera designen på webbplatsen och genomföra omfattande tester för att säkerställa att allt fungerar som det ska och att användarupplevelsen är så bra som möjligt. 

 9. Slutleverans och uppföljning: Leverera den färdiga webbplatsen till kunden och erbjuda eventuell support och uppföljning för att säkerställa att allt fortsätter att fungera smidigt och att kunden är nöjd med resultatet. 

 Genom att följa denna process kan jag som Art director skapa effektiva och attraktiva webbplatser som inte bara uppfyller kundens behov utan också ger en enastående användarupplevelse.

Tillbaka

Copyright © All rights reserved | Johan Art